Írj Nekem!

 

Magyar nevek

 

Mondák könyve

 

Gyógynövények

Hazafias versek

 

Természetszeretet, vadászat

Természetszeretet, vadászat

 

 

…ősszel a szarvasbikák bőgnek. Abban a hangban van valami.. Valami ősi, valami, ami hatalmas és felüláll azon, amit mi emberek életnek nevezünk. Talán emlékeztet valamire, ami ősi és amit elfeledtünk…De van abban a hangban valami fenségesen szép és hatalmas.

(Ember az országút szélén)

 

A legtöbben azért jöttünk ide, hogy elszökjünk az elől az élet elől, ami úgy nyomta a vállunkat, mint valami rabiga…Aztán egy napon a ti gyerekeitek és unokáitok épp azt teszik majd, amit mi: néhány száz mérfölddel nyugatabbra költöznek, hogy elmeneküljenek, és olyan világot találjanak, amit még nem rontott meg a mohóság…De mi lesz , ha elfogy a tér, és már nem mehetnek tovább?

 

(Eliza)

 

Alkonyodás közeledett lassan az erdőn, Csöndes és tavaszi szagoktól terhes alkonyodás volt ez, rigók füttyentettek bele szeszélyesen, s a patak, mely lent a fenyők között veresedett, olyan volt, mint egy ideges szív. A szellő is teljesen rendszertelenül bújkált a fák aközött, majdnem céltalanul, mint a szerelmes gondolat. Néha fölfelé jött a fenyők alatt, megsimogatta  a kérges törzseket, átborzolt a mohán, s érintésével remegésbe hozta a tűleveleket, melyek különösen érzékenyek voltak akkoriban. Aztán egészen váratlanul elfordult oldalra, megtapogatta langyos ujjaival a málnák rügyeit, a tekervényes szarvascsapások nyomán tovatévelygett az irtás sűrűjébe, hogy onnan hirtelen újra lerohanjon a patakhoz, s a juharfák alól felkapva néhány ősz óta fonnyadó levelet, jókedvűen belevágja a sustorgó vízbe.

 

(Magyar örökségünk)

 


 

  A Hold és a csillagok lenéztek a házakra és a házak dideregve húzták be fekete ablakszemüket hegyes kucsmáik alá. Szürke köd nyújtózkodik a rétek felől, nyirkosan tapad a kerítésekhez és a falu keserű füstszagot lehel tőle.

 
 

(Farkasverem)

 

Valahányszor egy óriásfa, ha kidől, roppanásába beleremeg az erdő. […] Óriásfák tulajdonsága az is, hogy mankóval nem élhetnek. Amikor dőlnek, egymagukban dőlnek és egészen.

 

(Józan, magyar szemmel)

 

 

 

Kora délután volt. Tiszta hűvös őszi délután, ezüstpókhálókkal a mezőkön, bágyadt fényű nappal a világoskék égen, keringő ölyvekkel a rőt erdők felett.

(Hagyaték)

 

 

Itt nálunk nem is ismerik az olyan erdőt, mint amilyenek azok a magyarországi erdők voltak…Tisza, magas szálerdő, tölgy és bükk. Hűvös, jószagú árnyék. Fűvel benőtt utak, ahol moha nyeli el a lépés zaját. Varázslatos tisztások, ahol a térdig érő fű között kék harangvirágok, fehér margaréták és piros pipacsok nyíltak, s ahol a csöndnek szinte szaga volt és íze.

 

(Átoksori kísértetek)

 

Ki vagyok én?

 

 Munkáim:

Társoldalak:

 

 

 

 Véren vett ország...

 

 

 

*-*

 

Ki vagyok én?

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hányan is voltatok?
Indulás: 2007-05-20
 
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!