Írj Nekem!

 

Magyar nevek

 

Mondák könyve

 

Gyógynövények

Hazafias versek

 

Festett fa dísztárgyak

Festett fa dísz -és használati tárgyak

- Az alábbi képeken szereplő tárgyak megrendelhetőek az arnyek.tigrise@gmail.com e-mail címen.

- Minden tárgy rendelkezik egy régi magyar névvel(többnyire női nevek, mert azokat szebbnek találtam), és azok jellemzésével, amit a sorszám mellett tüntettem fel.

- A megrendelt tárgyat személyesen is átveheti a következő városokban: Törökszentmiklós, Fegyvernek-Örményes, Kisújszállás, Karcag, Püspökladány, Kaba, Hajdúszoboszló, Ebes vagy Debrecen, de meg tudom oldani postán is, Édua, Hargita és Gyöngyvirág egy borítékban is elfér.

- Szívesen festek már meglévő fa tárgyra is, ha el tudja juttatni nekem. Megtervezem a mintát, majd elküldöm, hogy tetszik e. Tudok festeni névtáblát, utca és háztáblát, ládikóra, fülbevalóra egyszóval bármire, ami fából készült.

- A fényképek felett megtalálható, hogy mennyibe kerül, egy pár szó az elkészítéséről és használatáról.

1. Bíbor  - Régi magyar női név. A bíbor közszó jelentése az Árpád-korban: finom lenszövet. A középkorban főként úrnők viselték e bókot kifejező, drága szövet nevét, a szövőnők foglalkozásnévként kapták.

 

Használat:

"Használjunk jó minőségű, természetes anyagból készült fésűt és kefét! A legjobb a fafésű és a természetes sörtekefe."

Elkészítés:

Meglepő módon a fésűt magát nem én készítettem, csupán csiszoltam és lekezeltem, ezek után terveztem egy hozzá illő mintát, amit rárajzoltam és kifestettem. Nehéz rá festeni, mivel nincs stabil helyzetben és nincs a kéznek alátámasztása, így csak lassan és óvatosan lehet haladni. Lehet kapni különböző méretűeket.

Ár: 1 600 Ft

2. Édua  - Az Édua kun-magyar eredetű női név, jelentése: kelő Hold.

Elkészítés:

Előszöris veszek egy falapot, amire rárajzolom a formáját a táblának. Ez állhat, pár egyszerű ívtől kezdve a Nagy Magyarország formájáig. Ezt követően a tábla mindkét oldalát lecsiszolom 80-as, 120-as, 180-as és végül egy kopott 180-as csiszolópapírral, a durva szemcséstől haladva egészen a finomig, ügyelve, hogy az éleket szépen lekerekítsem. Ezek után, már elegendő port szívtam, a kezem is kellőképp lerongyolódott, így pihenésképpen kissé megpörkölöm a táblácska széleit körös körül. Eztán fúrok rá két lyukat, amivel később fel lehet akasztani. Jöhet a tábla mindkét oldalának lazúrral lekenése, amit 3-szor ismétlek meg, és minden réteg között hagyok egy nap száradási időt, ha süt a nap elegendő fél nap is és minden száradás után és az új réteg felkenése előtt lecsiszolom a kopott 180-as szivaccsal, így mire a tábla készen áll a festésre, 14-szer csiszoltam le. Szóval miután mindkét oldal teljesen megszáradt, már a motívumot is megterveztem, ami rá fog kerülni. Többnyire négy színnel dolgozom, a piros, fehér, zöld és a bordó, ám néha bevonok egy pici kéket és narancssárgát, de nem nagyon szeretem használni őket. A festékek, amiket használok, olajfesték, vagy zománcfesték, a lényeg, hogy tartós legyen és szép a színe. Egyszerre a motívumra csak egy színt használok, s ezt meg kell várni, hogy megszáradjon, különben könnyen elkenhetjük (tapasztalat ). Végül, ha a festék megszáradt, befűzhetem a piros, fehér, zöld szalagot az előre kifúrt lyukba, így elkészült az akasztója is. A munka pedig kész.

Ár: 1 100 Ft

 

3. Hargita  - A Hargita magyar eredetű férfi és női név. Az erdélyi hegyek legjelentősebb tagja a Hargita, jelentése: erőt sugárzó.

 

Elkészítés:

Éduához hasonló elkészítés, őt is ugyanolyan szeretettel készítettem

Ár: 1 100 Ft

 

4. Luca - A Luca régi latin eredetű magyar név, jelentése: virradatkor született.

Ez a kis sámli az unokahugom keresztelőjére készült, a monogrammjával ellátva.

Ár: 15. 000 Ft

 

5. Réka  - A Réka női név Atilla hun uralkodó kedvenc feleségének a nevéből származik. A honfoglaláskori Ríka név megújult formája. Jelentése egyes források szerint, folyó patak, más források szerint Ré-Ka, vagyis a nap lelke.

Elkészítés:

Ezek a minták lambéria darabok, amiket külön külön meg kell csiszolgatni, mindkét oldalát  80-as, 120-as, 180-as és végül egy kopott 180-as csiszolópapírral, a durva szemcséstől haladva egészen a finomig, ügyelve, hogy az éleket szépen lekerekítsem. Nem szabad kihagyni a végek lecsiszolását, ott ahol el lettek vágva a darabok.  Jöhet a tábla mindkét oldalának diófa lazúrral lekenése, amit 2-szer ismétlek meg, és minden réteg között hagyok egy nap száradási időt, ha süt a nap elegendő fél nap is és minden száradás után és az új réteg felkenése előtt lecsiszolom a kopott 180-as szivaccsal, így mire a tábla készen áll a festésre, 36-szor csiszoltam le. Szóval miután mindkét oldal teljesen megszáradt, már a motívumot is megterveztem, ami rá fog kerülni. Többnyire négy színnel dolgozom, a piros, fehér, zöld és a bordó, ám néha bevonok egy pici kéket és narancssárgát, de nem nagyon szeretem használni őket. A festékek, amiket használok, olajfesték, vagy zománcfesték, a lényeg, hogy tartós legyen és szép a színe. Egyszerre a motívumra csak egy színt használok, s ezt meg kell várni, hogy megszáradjon, különben könnyen elkenhetjük (tapasztalat ). Keresek a középső lemezre egy szép idézetet, ami általában Wass Alberttől való. Mily meglepő tőlem, hisz ez egy Wass Albert honlapnak indult. (Az idézetet meg lehet választani, ha ez nem tetszik) Végül a tábla hátuljára szögelek egy akasztót. A munka pedig kész.

Ár: 2 000 Ft

 

6. Gyöngyvirág  - A Gyöngyvirág magyar eredetű női név, jelentése: gyöngyvirág (növény).

Elkészítés:

Éduához és Hargitához hasonló elkészítés, őt is ugyanolyan szeretettel készítettem

 

Ár: 1 100 Ft

Kérés!

A felsorakoztatott képeken látható tárgyak mindegyikén a saját, általam tervezett motívumok állnak, ezért kérlek, ne utánozz! Köszönöm!

Forrás: A nevek a magyarnevek.hu oldalról származnak

 

 

Ki vagyok én?

 

 Munkáim:

Társoldalak:

 

 

 

 Véren vett ország...

 

 

 

*-*

 

Ki vagyok én?

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hányan is voltatok?
Indulás: 2007-05-20
 
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!